Receptek
Vendégeink számtalanszor kérik tőlünk kedvenc ételeik receptjét, mely kérésüknek mi készséggel teszünk eleget. Ízelítőnek, íme néhány:Legényfogó leves
Hozzávalók 4 főre:
- 5 dkg hagyma
- 2 dkg olaj
- 20 dkg vegyes zöldség
- 10 dkg gomba
- 1/2 citrom
- 1 csomag kapor
- 1 csomó petrezselyem
- 1 dkg só
- 20 dkg filézett pulykamell, sertéslapocka és libazúza
- tárkony ízlés szerint
- tejföl, citromlé (vagy citrom)
Vajon finomra vágott hagymát pirítunk. Hozzáadjuk a kockára vágott vegyes zöldséget, gombát, húsokat, tárkonyt, kaprot, petrezselymet. Felöntjük húsleves levével. Tejszínes habarással dúsítjuk. Tálaláskor tejföllel és finomra vágott kaporral díszítjük.Füstölt kacsamell snidlinges burgonyapürével, baconbe göngyölt sütőtökkel
Hozzávalók 2 főre:
- 1db kacsamell (40-50 dkg)
- feketeteafű
- olívaolaj
- 30 dkg burgonya
- só
- durvára tört feketebors
- 1 csokor snidling
- 5 dkg vaj
- 2 dl tej
- 3 szelet bacon
- 1 kisebb sütőtök
Elkészítés:
Egy közepes serpenyőbe helyezzünk 1 ív alufóliát félbehajtva. Erre szórjuk a kb. 1ek feketeteát, ami lehet garzon is. Tegyünk rá egy rácsot, vagy 2 fakanalat úgy, hogy a serpenyőt áthidalja, fektessük bele a bőrös oldalán beirdalt kacsamellet. Fedjük le fedővel, vagy egy másik edénnyel a serpenyőt.Takarék lángon 15 percig füstöljük meg! ( A tea csak a füstöléshez kell!!)
A kacsamellet a beirdalt oldalán kezdjük el sütni, fordítsuk meg és süssük készre. Fontos, hogy ne süljön át teljesen , inkább roséra süssük. Amíg a kacsa sül, készítsük el a burgonyapürét, egy pici snidlinggel gazdagítva.
A sütőtököt süssük meg, szeleteljük fel közepes vastagságúra, tekerjünk rá bacon csikokat, majd tegyük a kacsa mellé, hogy egy finom kéregréteg ki tudjon alakulni.
A kacsa szaftjából készítsünk mártást kevés narancslé és keményítő hozzáadásával, majd felszeletelve ízlésesen tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk ehhez a különleges ételhez!