H-6050 Lajosmizse, Alsólajos tanya 224. Tel.: +36 76 356 555 Mob.: +36 30 9 559 056

Azonnali foglalás

2023-03-21
2023-03-22

.

.

Receptek

Vendégeink számtalanszor kérik tőlünk kedvenc ételeik receptjét, mely kérésüknek mi készséggel teszünk eleget. Ízelítőnek, íme néhány:

Legényfogó leves
Hozzávalók 4 főre:
- 5 dkg hagyma
- 2 dkg olaj
- 20 dkg vegyes zöldség
- 10 dkg gomba
- 1/2 citrom
- 1 csomag kapor
- 1 csomó petrezselyem                                               
- 1 dkg só
- 20 dkg filézett pulykamell, sertéslapocka és libazúza
- tárkony ízlés szerint
- tejföl, citromlé (vagy citrom)

Vajon finomra vágott hagymát pirítunk. Hozzáadjuk a kockára vágott vegyes zöldséget, gombát, húsokat, tárkonyt, kaprot, petrezselymet. Felöntjük húsleves levével. Tejszínes habarással dúsítjuk. Tálaláskor tejföllel és finomra vágott kaporral díszítjük.

Füstölt kacsamell snidlinges burgonyapürével, baconbe göngyölt sütőtökkel

Hozzávalók 2 főre:
- 1db kacsamell (40-50 dkg)
- feketeteafű
- olívaolaj
- 30 dkg burgonya
- só
- durvára tört feketebors
- 1 csokor snidling
- 5 dkg vaj
- 2 dl tej
- 3 szelet bacon
- 1 kisebb sütőtök

Elkészítés:
Egy közepes serpenyőbe helyezzünk 1 ív alufóliát félbehajtva. Erre szórjuk a kb. 1ek feketeteát, ami lehet garzon is. Tegyünk rá egy rácsot, vagy 2 fakanalat úgy, hogy a serpenyőt áthidalja, fektessük bele a bőrös oldalán beirdalt kacsamellet. Fedjük le fedővel, vagy egy másik edénnyel a serpenyőt.Takarék lángon 15 percig füstöljük meg! ( A tea csak a füstöléshez kell!!)

A kacsamellet a beirdalt oldalán kezdjük el sütni, fordítsuk meg és süssük készre. Fontos, hogy ne süljön át teljesen , inkább roséra süssük. Amíg a kacsa sül, készítsük el a burgonyapürét, egy pici snidlinggel gazdagítva.

A sütőtököt süssük meg, szeleteljük fel közepes vastagságúra, tekerjünk rá bacon csikokat, majd tegyük a kacsa mellé, hogy egy finom kéregréteg ki tudjon alakulni.

A kacsa szaftjából készítsünk mártást kevés narancslé és keményítő hozzáadásával, majd felszeletelve ízlésesen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk ehhez a különleges ételhez!

 

booked.net

INFORMÁCIÓK

Szállodai bejelentkezés: 15:00 órától

Szállodai kijelentkezés: 10:00 óráig

Reggeli: 8:00-10:00 óráig

Étterem: 12:00-21:00

Recepció: 0:00-24:00

OTP & MKB & K&H SZÉP Kártya elfogadóhely


NTAK regisztrációs szám: SZ19000421